Plany muszą zostać zrealizowane więc przygotowałem wino z rabarbaru a gratisowo dostałem 5 litrów soku z truskawek wiec zrobiłem z niego użytek.
Tak wygląda rabarbar jakby ktoś myślał że robiłem wino z fasoli bo takie komentarze pojawiały się na Instagramie.
Po zerwaniu należy pozbyć się liści zdatna do spożycia jest tylko łodyga. Którą kroimy na kawałki i wsadzamy do zamrażarki na co najmniej 24 godziny żeby potem ładnie oddała sok.
Tak to wygląda po rozmrożeniu. Wystarczy teraz zalać to syropem cukrowy i zadać matkę drożdżową. Ja użyłem posłodzonego soku truskawkowego w którym było 3 kg cukru.
Rabarbaru miałem 5 kg i 5 litrów soku i do tego dolałem 5 litry wody.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz