Fermentacja: Górna Ekstrakt: 11 Blg Objętość: 28L
Słody:
Ekstrakt słodowy jasny niechmielony 1,7kg
Słód czekoladowy 0,25 kg
Słód barwiący 0,05 kg
Chmiele:
Chmiel Marynka granulat na 60 min – 17,5gChmiel Lubelski granulat na 10 min - 10g
Drożdże:
Drożdże Safbrew T-58 11,5 gInne dodatki:
Cukier 1 kgLaktoza 500g na ostanie 10 min gotowania
Wiśnie w słodkim syropie 500g
Cynamon dwie zmielone laski 5cm około 20 gramów
Laska wanilii
Imbir 20 gramów
Gożdziki 5 sztuk
Kolendra 10 gramów
Gorzkie kakao 4 łyżki
Orzechy włoskie zmielone 20 gramów dodane na początku gotowania
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz